Homo Sapiens

Țările în care copiii sunt mulțumiți cu viața lor

În perioada 21 – 24 Septembrie va avea loc Summitul ”Sustainable Development Impact” în care se va discuta tot mai mult despre ”Marele Reset” al sistemelor sociale și economice. Vom urmări îndeaproape acest Summit și vom reveni cu articole despre discuțiile și panelurile de aici.

Am menționat Summitul pentru că și analiza cu privire la satisfacția copiilor cu viața lor este parte din discuțiile care vor urma în cadrul Summitului.

Studiile recente arată că toate țările, indiferent dacă sunt bogate sau nu, au loc de creștere și îmbunătățire din punct de vedere al politicilor sociale. Mai mult decât atât, Pandemia COVID-19 a adâncit această situație. În aceste țări bogate mulți copii suferă de stres, anxietate și depresie.

Surprinzător, România se află pe locul 3 din perspectiva satisfacției vieții copiilor. Olanda se află pe primul loc, iar Mexic pe locul 2.

Mulți copii, mai ales cei care au un nivel de mulțumire scăzut, simt și că nu au suport din partea celor din jur sau chiar din partea statului. Imaginea fizică este de asemenea un factor important.

Multe țări continuă să regreseze în ceea ce privește politicile și îmbunătățirea vieții copiilor.

Raportul UNICEF ”Innocenti Report Card”

Ultimul raport UNICEF ”Innocenti Report Card” a fost făcut pe un număr de 41 de țări și a evaluat trei categorii mari:

  • bunăstarea mentală, care include satisfacția vieții și rata sinuciderilor;
  • sănătatea fizică, incluzând aici și obezitatea și mortalitatea infantilă;
  • aptitudinile, atât sociale cât și academice.

Concluzia Raportului este că țările Nordice excelează la aceste capitole. Din acest motiv ar trebui ca și restul țărilor să se uite înspre Olanda, Finladna, Danemarca și Norvegia pentru a se inspira.

Totuși, când vine vorba doar de analiza satisfacției vieții, observăm că lucrurile stau puțin diferit. Doar două țări Nordice rămân în top 10, iar surprinzător, România se află pe locul 3. Au fost intervievați aici copii la vârsta de 15 ani, fiind întrebați cât de satisfăcuți sunt cu viața lor pe o scală de la 0 la 10.

America și Marea Britanie sunt printre țările de la coada clasamentului. Copiii care nu sunt satisfăcuți cu viața lor au în general parte și de conflicte în interiorul familiei. De asemenea, sunt de cinci ori mai predispuși la a fi ironizați și de două ori mai predispuși să renunțe la școală.

Rețelele de suport

Foarte puțini copii dintre cei care au raportat o viață mai puțin mulțumită au spus că simt că au oameni care îi ajută. Majoritatea dintre aceștia au spus că nu se simt în siguranță în casă, în cadrul familiei lor. Persoanele care au familii care îi ajută prezintă semne de o mult mai bună sănătate mentală. Problemele cauzate de lipsa de suport duc de cele mai multe ori la cazuri de suicid, mai ales pentru copiii cu vârstele cuprinse între 15 și 19 ani.

Aspectul fizic

Aspectul fizic este un factor foarte important din viața tinerilor. Le influențează starea de bine și încrederea în sine. Majoritatea copiilor din Polonia sunt puțin satisfăcuți cu aspectul fizic, considerându-se prea grași sau prea slabi. Cu precădere fetele sunt cele care se uită mult la aspectul fizic.

Surprinzător, România se află pe locul 3 din perspectiva satisfacției vieții copiilor. Olanda se află pe primul loc, iar Mexic pe locul 2. @zhs


Doar 100 companii responsabile pentru 71% din emisiile globale de CO2

Doar 100 dintre sutele de mii de companii din lume au fost responsabile pentru 71% din emisiile globale de GES (gaze cu efect de sera)

Panouri Solare printate, o metodă eficientă de a obține energie solară

Costul și greutatea redusă, flexibilitatea și durabilitatea materialului din care este realizat panoul solar printat inspiră o gamă largă de aplicații posibile.

Bateriile Li-Ion devin un produs reciclabil și sustenabil

Li-Cycle este o companie al cărei principal scop este să rezolve problema reciclării bateriilor Li-Ion. Compania a fost fondată în anul 2016, creând pe parcursul timpului mai multe fabrici inovative pentru reciclarea bateriilor.

Loading…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Leave a Reply