Sec XXI

Summit-ul pentru Impactul Dezvoltării Sustenabile

World Economic Forum organizează în perioada 21 – 24 Septembrie 2020 Summit-ul pentru Impactul Dezvoltării Sustenabile în format digital. Scopul principal este realizarea unei ”Mari Resetări” pentru Dezvoltarea Sustenabilă. Acest Mare Reset va ajuta atingerea Agendei 2030 și a Pactului Climatului de la Paris. Pentru a readuce întreaga lume într-o zonă sustenabilă, echitabilă și de creștere o să fie nevoie de mai mult decât o revenire globală. Este necesară și o resetare a sistemelor economice și sociale.

Pentru înregistrare accesați următorul link: Summit-ul pentru Impactul Dezvoltării Sustenabile

Summit-ul pentru Impactul Dezvoltării Sustenabile are loc în contextul Marii Adunări a Națiunilor Unite, aducând pe tablou lideri din Guverne, Organizații Internaționale și Societate și experți în diverse domenii. Toți aceștia vor căuta soluții pentru a gestiona schimbările climatice și pentru a grăbi dezvoltarea sustenabilă.

Cele mai importante teme de discuție

Cum să Salvăm Planeta

Pământul este tot mai cald, gheața se topește, oceanele cresc și se umplu cu plastic. Biodiversitatea scade, gazele cu efect de seră cresc și peste un milion de specii au dispărut. De unde să începem să reparăm toate aceste probleme? Sustenabilitatea este cuvântul de bază pentru următoarele decenii.

Un Sistem Economic mai Corect

Inegalitatea și sărăcia trebuie să fie eradicate. Tehnologiile și accesul la tehnologie poate să adâncească aceste cazuri. Cum pot să fie reformate economiile țărilor pentru ca beneficiile creșterii economice să fie văzute și simțite de majoritatea populației? Viitorul sustenabil înseamnă exterminarea sărăciei, a foametei, a inegalităților sociale.

Tehnologie pentru bine

Cum o să folosim momentumul tehnologic și avansul pe care îl resimțim în ultimii ani? Cum vom crea un sistem etic pentru a fi protejați de tehnologiile disruptive? Cum o să arate regulile privind copiii modificați genetic, roboții folosiți în războaie și algoritmii care ne ghidează viețile?

Societate și Viitorul Muncii

Auzim tot mai mult că trăim într-o ”Gig Economy” și mai ales că ne îndreptăm și înspre cea de-a Patra Revoluție Industrială. Dar cum se vor schimba lucrurile până atunci? Cum vor fi afectați muncitorii și cum se vor schimba joburile?

Un mediu de business mai bun

Resetarea riscurilor din business, participarea acționarilor la realizarea unei lumi mai bune, revenirea turismului și călătoriilor sunt câteva dintre subiectele discutate în cadrul acestui panel.

Sănătatea în viitor

Singurătatea, stresul, depresivitatea, anxietatea sunt doar câteva probleme de sănătate mentală pe care populația de astăzi le experimentează. Sistemul medical a avansat enorm în ultima jumătate de secol și va continua să se dezvolte și să evolueze. Cum facem ca de această evoluție să beneficieze toată lumea?

După Geopolitici

Oprirea degradării stratului de ozon a fost un exemplu că toate țările lumii se pot mobiliza pentru a conlucra ca și o singură entitate. Cu toatea acestea, schimbările climatice și provocările la nivel mondial de care ne lovim în continuare vor necesita noi cooperări internaționale. Națiunile trebuie să se schimbe, să își schimbe mentalitățile.

Summit-ul pentru Impactul Dezvoltării Sustenabile are loc în contextul Marii Adunări a Națiunilor Unite. @zhs


Raport HSI: Impactul Fermelor asupra Încălzirii Globale și al Schimbărilor Climatice

Conform prezentării făcute în introducerea raportului, sectorul producției de animale de fermă este cel mai mare utilizator antropic al pământului, contribuind la degradarea solului, scăderea rezervelor de apă și poluarea aerului.

Lupta împotriva Substanțelor care Epuizează Stratul de Ozon

Datele pentru 2020 arată că consumul de ODS în UE a rămas negativ (-2.023 de tone metrice), ceea ce înseamnă că au fost distruse sau exportate mai multe substanțe decât au fost produse sau importate.

Transylmagica: un produs vândut, un copac plantat

Transylmagica plantează puieții în cadrul unor proiecte de realibilitare ecologică, ceea ce înseamnă că arboriii vor fi plantați corect, vor fi plantați în locul potrivit și vor fi îngrijiți până se vor prinde.

Loading…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

1 reply »

Leave a Reply