- Bateriile Li-Ion devin un produs reciclabil și sustenabil
Li-Cycle este o companie al cărei principal scop este să rezolve problema reciclării bateriilor Li-Ion. Compania a fost fondată în anul 2016, creând pe parcursul timpului mai multe fabrici inovative pentru reciclarea bateriilor.
- Bicicleta Electrică cu propulsie pe Hidrogen
Această primă bicicletă cu hidrogen din lume face posibil transportul pe distanțe foarte mari fără baterii grele, particule sau emisii de CO2.
- Top 10 cele mai citite articole ale ZHS în anul 2021
Top 10 cele mai citite articole ale ZHS în anul 2021. Bula Warp – o descoperire incredibilă pentru propulsia în spațiu.
- ABB va furniza încărcătoare pentru livrarea durabilă a coletelor de către serviciul poștal din Austria
Terra AC-Wallbox-urile sunt soluții de încărcare inteligente și în rețea, care sunt potrivite pentru fiecare companie, fiecare casă și fiecare locație.
- Telescopul Spațial James Webb – Etapele Lansării și Plasării pe Orbita L2
Telescopul va fi capabil să obțină imagini ale unora dintre primele galaxii formate. Va putea să observe în interiorul norilor de praf stelar, acolo unde planetele și stelele se formează.
- Premiile Academiei Române 2021 – au fost acordate 62 de premii
Anual, Academia Română primește propuneri din partea Universităților, a Institutelor de Cercetare și a membrilor Academiei.
- Top 3 cele mai inovative ferme solare
În India, o idee inovatoare a apărut și a fost deja pusă în practică: utilizarea canalelor de irigrații pentru crearea de ferme de energie solară.
- Bula Warp – o descoperire incredibilă pentru propulsia în spațiu
Fără bula Warp, și dacă s-ar reuși atingerea unei viteze apropiate de viteza luminii, călătoria ar dura doar șase luni din perspectiva călătorilor. În schimb, pentru cei care au rămas acasa, ar fi trecut 41 de ani.
- Japonia are cel mai rapid tren din lume, trenul care ”levitează”
Tehnologia folosită de trenurile MagLev le permite să folosească mai puțină energie decât un avion. Pentru mediu, impactul pe care trenul MagLev îl are este unul redus, permițând totodată transportul unui număr mult mai mare de persoane față de un avion.
- SpaceX lansează Starship – noi orizonturi, noi posibilități
Starship este formată din două elemente: Nava Spațială Starship și Racheta Super Heavy. Totodată, Starship este un sistem de transport reutilizabil, menit să transporte atât echipaj, cât și cargo departe de orbita Pământului.
- Horizon Europe – Fonduri Europene în valoare de 1,21 Miliarde Euro
Nevoia programului Horizon Europe vine pentru accelerarea atât a tranziției digitale, cât și a celei verzi, în vederea atingerii neutralității climatice în Europa până în anul 2050.
- Imagini Impresionante din Universul Observabil – Telescopul Hubble
Peste 18.000 de lucrări științifice au fost scrise și publicate având la bază descoperirile făcute de telescopul spațial Hubble.
- Engineered Arts au prezentat cel mai realistic Robot Umanoid
Ameca, robotul umanoid, se bazează pe o combinație perfectă între Inteligență Artificială și un Corp uman Artificial.
- Top țări după investițiile în Cercetare-Dezvoltare
România a investit în activitatea de Cercetare-Dezvoltare 0,48% din PIB în anul 2019. Dintre aceștia, 0,2% s-au dus înspre Sectorul Public.
- Cele mai poluate orașe ale lumii – Raportul Calității Aerului 2020
Conform datelor prezentate de IQA, în anul 2020, India, China, Pakistan și Bangladesh conduc detașat Top 100 orașe cu cea mai mare poluare.
- 25 de Ani de la Crearea Programului “Marie Skłodowska-Curie Actions”
MSCA (Marie Skłodowska-Curie Actions) finanțează programe de cercetare și dezvoltare pentru pregătire Doctorală și Post-Doctorală.
- Inteligența Artificială învață să se creeze singură
Inteligența Artificială își îmbunătățește abilitățile printr-un proces denumit ”reinforcement learning”, un fel de exercițiu încearcă și greșește.
- Tesla domină categoric piața Mașinilor Electrice
Competiția pe piața auto este una acerbă. Companiile tradiționale nu au altă variantă în afară să adopte noul stil, noua abordare și să intre pe piața Mașinilor Electrice.
- Repornim activitatea
Conceptul Ziarului Homo Sapiens va rămâne neschimbat, dar ne vom îndrepta atenția cu și mai multă ardoare înspre Energie Verde, Combaterea Încălzirii Globale, Ecologie, Stil de Viață Sănătos (Veganism), Combaterea Saraciei si a Foametei, dar totodată și Tehnologie și Știință.
- Noutăți în Știință – Săptămâna 01 – 07 Martie 2021
O echipă de ingineri au propus primul mod fezabil de propulsie Warp, un model pentru navele spațiale menite să călătorească mai repede decât viteza luminii.
- SpaceX – Evoluția Testelor Navei Spațiale de la SN1 la SN10 – continuare
La fel ca ultimele două zboruri test, și SN10 a fost propulsată cu ajutorul a trei motoare Raptor, fiind ridicată până la 10 km altitudine.
- Baterii pe Hidrogen pentru casele noastre
Bateria pe Hidrogen Lavo se conectează la un invertor solar și la sistemul de apă. Energia este folosită pentru electroliză, eliberând Oxigen și stocând Hidrogen.
- Noutăți în Știință – Săptămâna 22 – 28 Feb 2021
Coloana vertebrală nefuncțională a fost vindecată folosind propriile celule stem ale persoanei rănite. Unii pacienți au putut să umble ulterior.
- Tehnologia AI transformă poze vechi în imagini video – ”Deep Nostalgia”
Tehnologia Deep Nostalgia este menită să aducă la viață pozele vechi, poze care nu au fost făcute cu un telefon mobil.
- NASA a prezentat primul video cu aterizarea Roverului Perseverance pe Marte
NASA a pus la dispoziția publicului primele imagini video cu aterizarea Roverului Perseverance pe Marte.
- Noutăți în Știință – Săptămâna 15 – 21 Feb 2021
Roverul Perseverence al NASA a aterizat cu succes pe Marte și a trimis poze incredibile cu suprafața Planetei Roșii.
- Growing Underground – fermă urbană în tunelurile Londrei
Growing Underground este o fermă urbană situată la 33 m sub străzile din Londra, într-un fost buncăr anti-rachete realizat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
- Noutăți în Știință – Săptămâna 8 – 14 Feb 2021
Oamenii de știință au reușit să transforme plasticul în grafen foarte stabil, reciclabil și de o stabilitate înaltă. Acest lucru ar putea să reducă și costurile cu obținerea grafenului.
- Hub pentru energie verde pe o insulă artificială construită de Danemarca
Energia verde produsă de insula artificială va fi la niveluri nemaiîntâlnite, fiind posibil să acopere consumul a peste 10 Milioane de case.
- Orașele încep să se pregătească pentru mașinile zburătoare
Conceptul de Mobilitate Aeriană Urbană se consideră că va fi un nou mod disruptiv de transport, infrastructura necesară fiind una destul de redusă.
- Noutăți în Știință – Săptămâna 1 – 7 Feb 2021
Oamenii de știință dezvoltă un ”creier cuantic” care învață singur și care poate să copieze structura biologică a creierului și să evolueze.
- Navele spațiale vor primi un nou tip de propulsie
Propulsia pe bază de plasmă ar utiliza câmpuri magnetice pentru a împinge particulele de plasmă înspre exterior, conferind ulterior mișcare.
- Noutăți în Știință – Săptămâna 25 – 31 Ian 2021
Un sfert din toate speciile de albine cunoscute nu au mai fost văzute din anii 1990, conform unui studiu realizat global.
- Tehnologia care colectează CO2 direct din aer
Tehnologia DAC (Direct Air Capture) captează aerul din atmosferă, urmând ca apoi printr-o serie de reacții chimice să extragă CO2,
- NEOM The Line – orașul fără mașini și străzi
NEOM The Line este un oraș aflat în perfectă armonie cu natura, este orașul secolelor următoare, un concept nou, revoluționar de urbanizare.
- Noutăți în Știință – Săptămâna 18 – 24 Ian 2021
Oamenii de știință au descoperit fosile vechi de 98 Milioane de ani în Argentina, fosile care ar putea să aparțină celui mai mare dinozaur care a existat vreodată pe Pământ.
- Bateria pentru mașini electrice care se încarcă în 5 minute
StoreDot a inventat bateria care se încarcă în totalitate în 5 minute, oferind o acoperire de aproximativ 450 km.
- Raportul Riscurilor Globale 2021
A fost publicat Raportul Riscurilor Globale 2021 de către World Economic Forum. Acest raport este unul menit să prezinte aspectele negative și potențialele riscuri la care lumea ar putea să fie supusă.
- Noutăți în Știință – Săptămâna 11 – 17 Ian 2021
Celulele canceroase hibernează asemenea urșilor pe timpul iernii, pentru a supraviețui chimioterapiei.
- 6 Inovații Premiate la Ediția CES 2021
CES (Consumer Technology Association) este cel mai cunoscut și influent eveniment tehnologic din lume. A avut loc în perioada 11-14 Ianuarie.