La nivel global, peste jumătate din populația lumii locuiește în orașe, iar acest lucru transformă orașele în zonele cu mari emisii de carbon. Din acest motiv a apărut o nouă inițiativă globală, BiodiverCities by 2030, a cărei rol este de a crea orașe sustenabile pentru viitor.

Această inițiativă a adus la aceeași masă 25 de experți la nivel mondial din sectorul privat și public, academicieni pentru a crea orașele viitorului. Prin intermediul acestei inițiative se urmărește aducerea naturii în mijlocul vieții urbane.
Investițiile în soluții care să aducă natura mai aproape de orașe au capacitatea de a genera apariția a peste 117 Milioane de locuri de muncă. Veniturile anuale obținute sau economiile realizate prin sustenabilitate pot să ajungă până la $3 Trilioane până în 2030.
Prezentăm în continuare trei orașe care folosesc natura pentru a deveni mai sănătoase, mai sigure și mai sustenabile.
Orașul Barranquilla, Columbia
În acest oraș din Columbia se vor planta 300.000 de copaci nativi în interiorul unui nou eco-parc gândit pentru a oferi locuitorilor un ecosistem foarte complex.
Mai mult decât atât, prin crearea acestui eco-parc se va încuraja turismul și se intenționează curățarea unei mlaștini de la marginea orașului. Mlaștina a devenit între timp o zonă poluată, dar care în continuare este bogată în diversitate biologică, cu numeroase specii de păsări.
Orașul San Francisco
Un pas important în sustenabilitate este făcut și de orașul San Francisco, care își dorește ca toate clădirile nou construite să aibă acoperișuri verzi. Astfel de acoperișuri pot să reducă substanțial consumul de energie al clădirii, să aducă înapoi în oraș ecosisteme sălbatice pierdute.
De asemenea, acoperișurile verzi vor absorbi ploile puternice și vor preveni inundațiile. În același timp, orașul va deveni unul sustenabil și mult mai atrăgător.
Orașul Milano, Italia
Clădirea Palazzo Italia are rolul de a curăța poluarea din aer printr-o tehnologie inovativă integrată în forma inteligentă a pereților construcției.
Acestă tehnologie atrage poluanții din atmosferă și curăță aerul. Geamurile acoperite de panouri fotovoltaice transformă clădirea într-una capabilă să se autosusțină energetic.
Acestea sunt doar câteva exemple de orașe care au făcut sau intenționează să facă pasul înspre sustenabilitate, oferin astfel locuitorilor săi un nivel de trai crescut și sănătos.
.
A apărut o nouă inițiativă globală, BiodiverCities by 2030, a cărei rol este de a crea orașe sustenabile pentru viitor. @ziarhomosapiens
Tweet
Categories: Homo Sapiens, Sustenabilitate