Homo Sapiens

Opera Maghiară Cluj, concerte în curtea din spate

Pandemia de COVID-19 a dus la soluții unice atunci când vine vorba de concerte și spectacole. Inventivitatea și creativitatea Operei Maghiare Cluj este o dovadă în acest sens.

Pentru a continua activitatea și pentru a bucura publicul cu concerte și spectacole, Opera Maghiară Cluj a ales să țină aceste spectacole în aer liber, în diverse zone din Cluj-Napoca.

Una dintre aceste zone este chiar curtea din spate a Operei Maghiare. Trecătorii de pe strada Drăgălina (vis-a-vis de Opera Maghiară, peste Someș) se opresc și ascultă și ei spectacolele.

Dar Opera Maghiară nu se limitează doar la curtea din spate. O serată vieneză a fost organizată și în curtea Muzeului de Istorie al Transilvaniei.

De asemenea, a mai organizat un spectacol de muzică Italiană ”Amiamo, Cantiamo” în curtea Seminarului Teologic din Cluj.

Anul trecut încălzirea globală a dus la incendii de vegetație în zona Arctică, în Siberia, precum și la niveluri record de topiri ale ghețarilor. @zhs


Panouri Solare printate, o metodă eficientă de a obține energie solară

Costul și greutatea redusă, flexibilitatea și durabilitatea materialului din care este realizat panoul solar printat inspiră o gamă largă de aplicații posibile.

Bateriile Li-Ion devin un produs reciclabil și sustenabil

Li-Cycle este o companie al cărei principal scop este să rezolve problema reciclării bateriilor Li-Ion. Compania a fost fondată în anul 2016, creând pe parcursul timpului mai multe fabrici inovative pentru reciclarea bateriilor.

Bicicleta schimbă fața Europei

Uniunea Europeană a anunțat că sumele alocate pentru infrastructura sustenabilă, ceea ce include și benzile de biciclete, au fost dublate la valoarea de 20 Miliarde Euro.

Loading…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Categories: Homo Sapiens, Sec XXI

Tagged as: , , ,

Leave a Reply