Homo Sapiens

Oamenii României – Cristian Măcelaru – dirijor

Pentru că există în România persoane care într-adevăr merită să fie promovate, care au nevoie de suport din partea publicului și care au ceva frumos de arătat, am creat o secțiune specială în cadrul ziarului nostru, secțiune denumită ”Oamenii României”.

Astăzi o să vorbim despre Cristian Măcelaru

Cristian Măcelaru este un cunoscut și apreciat compozitor, un om care a reușit performanțe deosebite de-a lungul carierei sale. În anul 2012 a reușit să atragă atenția lumii când a devenit secundul dirijorului Pierre Boulez, în cadrul Orchestrei Simfonice din Chicago. În același an a primit premiul ”Solti Emerging Conductor” pentru tineri dirijori. Din acel moment a început să dirijeze cele mai mari orchestre din America, incluzând aici Filarmonica din New York, Filarmonica din Los Angeles, Orchestra din Claveland, Orchestra Simfonică Națională. În cadrul Orchestrei Simfonice Philadelphia a dirijat de mai bine de 150 de ori.

Câștigătorul unui premiu Grammy

Cristian Măcelaru a dirijat premiera mondială a Concertului de Vioară creată de către trompetistul și compozitorul american Wynton Marsalis. Această operă, interpretată de către violonista Nicola Benedetti și Orchestra din Philadelphia a câștigat premiul Grammy pentru ”Best Classical Instrument Solo” în 26 Ianuarie 2020.

În Noiembrie 2020, a fost numit Director Artisic și Dirijor Principal a World Youth Symphony Orchestra (WYSO).

Cariera artistică impresionantă a lui Cristian Măcelaru

Astăzi, Cristian Măcelaru este Dirijor șef a WDR Sinfonieorchester pentru al doilea sezon la rând. Recent a fost confirmat pe acest post până în anul 2025.

De asemenea, Cristian Măcelaru a fost numit Director Muzical al Orchestrei Naționale Franceze în Paris începând cu Septembrie 2021. Totuși, a început mandatul cu un an mai repede.

Pe lângă acestea, cum menționam mai devreme, ocupă și postul de Director Artisic și Dirijor Principal a World Youth Symphony Orchestra (WYSO).

Anul acesta este al patrulea sezon ca și Director Muzical și Dirijor al Cabrillor Festival of Contemporary Music, un festival cu renume mondial dedicat repertoriilor simfonice contemporane.

Toate aceste numiri confirmă și subliniază munca și talentul pe care Dirijorul Cristian Măcelaru le are. Îi dorim succes în continuare și îi mulțumim pentru că face parte dintre Oamenii României.

Cristian Măcelaru a dirijat premiera mondială a Concertului de Vioară creată de către trompetistul și compozitorul american Wynton Marsalis. @zhs


Panouri Solare printate, o metodă eficientă de a obține energie solară

Costul și greutatea redusă, flexibilitatea și durabilitatea materialului din care este realizat panoul solar printat inspiră o gamă largă de aplicații posibile.

Bateriile Li-Ion devin un produs reciclabil și sustenabil

Li-Cycle este o companie al cărei principal scop este să rezolve problema reciclării bateriilor Li-Ion. Compania a fost fondată în anul 2016, creând pe parcursul timpului mai multe fabrici inovative pentru reciclarea bateriilor.

Bicicleta schimbă fața Europei

Uniunea Europeană a anunțat că sumele alocate pentru infrastructura sustenabilă, ceea ce include și benzile de biciclete, au fost dublate la valoarea de 20 Miliarde Euro.

Loading…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Leave a Reply