Sec XXI

IXS Enterprise, nava stelară a viitorului

Pentru că weekendul acesta a fost maraton filme Star Trek pe Paramount Channel, merită să ne aducem aminte de conceptul de navă stelară gândit de NASA.

Nava Stelară la viteză Warp

Această navă stelară a fost gândită pentru momentul în care vom reuși să depășim viteza Warp. Încă din momentul în care bariera sunetului a fost depășită, oamenii și-au îndreptat atenția înspre atingerea și depășirea vitezei luminii. Această viteză este denumită și Viteza Warp.

Cu toate că nenumăratele cărți de Science Fiction ne oferă o gamă largă de soluții pentru atingerea vitezei Warp, aceasta rămâne în continuare doar la nivel de ficțiune.

Propulsia Hall

Dar știința nu stă pe loc. După cum am văzut în articolul despre Propulsia Hall, oamenii de știință continuă să avanseze în perfecționarea propulsiei pe ioni pentru misiuni în spațiul îndepărtat.

Vezi aici articolul nostru: Misiunile în Spațiul Îndepărtat cu Propulsia Hall

NASA modelează viitorul

NASA a anunțat în anul 2012 că lucrează la construcția unui motor care să atingă viteza Warp. Opt ani mai târziu, agenția nu a reușit să atingă viteza luminii, dar cu ajutorul artistului Mark Rademaker, a reușit să își imagineze modelul perfect de navă stelară care ar putea să ne deplaseze cu viteză Warp. Rezultatul a fost apariția IXS Enterprise, o navă care pare desprinsă din filmele Star Trek, de unde de altfel și numele. Dar nu este în totalitate o ficțiune. Mark Rademaker a integrat în conceptul IXS Enterprise și elemente ale capsulelor existente.

Echipa condusă la acel moment de Dr Harold White spera să atingă viteza luminii folosind motorul Alcubierre, respectiv prin distorsionarea spațiu-timp. Expanzând spațiul în spatele navei și contractând spațiul în fața ei, IXS Enterprise ar putea să ajungă la viteza luminii.

Până când NASA sau SpaceX sau oricine altcineva ne anunță că au descoperit motorul care să atingă viteza luminii, ne mulțumim cu acest concept uimitor, un design care ne permite să ne facem o idee despre cum ar putea să arate navele viitorului.

Rezultatul a fost apariția IXS Enterprise, o navă care pare desprinsă din filmele Star Trek, de unde de altfel și numele. @zhs


Panouri Solare printate, o metodă eficientă de a obține energie solară

Costul și greutatea redusă, flexibilitatea și durabilitatea materialului din care este realizat panoul solar printat inspiră o gamă largă de aplicații posibile.

Bateriile Li-Ion devin un produs reciclabil și sustenabil

Li-Cycle este o companie al cărei principal scop este să rezolve problema reciclării bateriilor Li-Ion. Compania a fost fondată în anul 2016, creând pe parcursul timpului mai multe fabrici inovative pentru reciclarea bateriilor.

Bicicleta schimbă fața Europei

Uniunea Europeană a anunțat că sumele alocate pentru infrastructura sustenabilă, ceea ce include și benzile de biciclete, au fost dublate la valoarea de 20 Miliarde Euro.

Loading…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Categories: Sec XXI, Stiinta / Tech

Tagged as: , , ,

Leave a Reply