Fonduri Europene în valoare de 1.21 Miliarde Euro sunt puse la dispoziția Europenilor prin Programul Horizon Europe. Proiectele finanțate acoperă domeniile Climatic, Energetic și Mobilitate.

Decizia Comisiei Europene C(2021) 6096 din 23 August 2021, Horizon Europe Work Programme 2021-2022 – Climat, Energy and Mobility – este un document de 482 pagini care explică în detaliu fiecare linie de finanțare pe care se poate merge.
Bugetul alocat se împarte astfel:
Climă – 138 Milioane Euro
Energie – 699 Milioane Euro
Mobilitate – 375 Milioane Euro
Despre Fonduri Europene alocate prin Programul Horizon 2020 am scris în articolul nostru: ”350 MEuro pentru 34 de granturi de cercetare științifică”.
Despre Horizon Europe
Horizon Europe este noul program de finanțare pentru cercetare și inovare, care vine în continuarea programului Horizon 2020.
Programul acoperă o serie de zone de intervenție necesare pentru asigurarea unui viitor sustenabil:
- soluții și știința climei
- aprovizionarea cu energie
- sisteme și rețele energetice
- clădiri și fabrici industriale în tranziția energetică
- comunități și orașe
- competitivitate industrială în transporturi
- transport și mobilitate verde, sigură și accesibilă
- mobilitate smart
- depozitare energie.
Nevoia programului Horizon Europe vine pentru accelerarea atât a tranziției digitale, cât și a celei verzi, în vederea atingerii neutralității climatice în Europa până în anul 2050.
Cum se poate aplica?
Pentru cei interesați există informații și detalii legate de modul în care se poate aplica în portalul pentru Finanțare și Aplicanți.
EU Funding and Tenders Online Manual explică în detaliu care sunt condițiile de eligibilitate și cum se poate aplica.
Un alt document care stă la baza Horizon Europe este Horizon Europe Programme Guide care conține detalii legate de structura, bugetul și prioritățile politice ale programului.
Există și o secțiune de FAQ pentru cei interesați și care vor să afle mai multe detalii legate de aplicare, evaluarea proiectelor.
Nevoia programului Horizon Europe vine pentru accelerarea atât a tranziției digitale, cât și a celei verzi, în vederea atingerii neutralității climatice în Europa până în anul 2050 @ziarhomosapiens
Tweet
Categories: Homo Sapiens, Stiinta / Tech, Sustenabilitate