Homo Sapiens

Economia pe Orbita Joasă a Pământului (LEO)

Acronimul LEO vine de la Low-Earth Orbit (Orbita Joasă a Pământului) și se ridică până la aproximativ 2000 km deasupra Pământului. LEO este o zonă destul de aproape de Pământ pentru a putea permite activități de transport, comunicații, observare și realimentare. În această zonă se află Stația Spațială Internațională (ISS) și de asemenea este zona în care următoarele stații spațiale sau platforme vor fi poziționate.

Economia pe Orbita Joasă a Pământului este un concept care există deja de ceva vreme și este cunoscut de către cei care lucrează în această zonă sau de către astronauți. Conceptul de Economie pe Orbita Joasă a Pământului înseamnă producerea, distribuirea și vânzarea de bunuri produse sau comercializate pe Orbita Joasă.

Vom face comerț în spațiu?

Comerțul pe Orbita Joasă a Pământului este următorul nivel de dezvoltare, unul normal până la urmă având în vedere tot ceea ce s-a făcut în ultimii ani în acest domeniu. Și discutăm aici despre SpaceX, despre dezvoltarea continuă a ISS, despre Armata Spațială propusă de Trump, despre ideea de colonizare a planetei Marte și nu în ultimul rând despre propunerea de a repăși pe Lună în anul 2024.

Toate acestea au nevoie de o zonă care să nu mai depindă de Pământ, de continua aprovizionare de pe Pământ. Și nu ar trebui să ne imaginăm aici o piață de legume sau un supermarket. Este foarte posibil să existe și un astfel comerț, dar într-o mult mai mare măsură Economia pe Orbita Joasă a Pământului se referă la crearea unui mediu în care să poată fi făcută cercetare și dezvoltare, antrenarea astronauților și testarea părților hardware.

Este un concept interesant, despre care o sa începem să auzim tot mai multe în următorii ani. În final, oamenii pot să aibă idei de afaceri care să poată fi puse în practică în spațiu, ceea ce pare astăzi o utopie. Există și un sens opus, cel în care Economia LEO creează și oferă spre vânzare tehnologii noi pentru îmbunătățirea calității vieții pe Pământ.

Sperăm ca acest concept să se dezvolte și să atragă cât mai mulți investitori și idei noi de business.

LEO este o zonă destul de aproape de Pământ pentru a putea permite activități de transport, comunicații, observare și realimentare. @zhs


Doar 100 companii responsabile pentru 71% din emisiile globale de CO2

Doar 100 dintre sutele de mii de companii din lume au fost responsabile pentru 71% din emisiile globale de GES (gaze cu efect de sera)

Panouri Solare printate, o metodă eficientă de a obține energie solară

Costul și greutatea redusă, flexibilitatea și durabilitatea materialului din care este realizat panoul solar printat inspiră o gamă largă de aplicații posibile.

Bateriile Li-Ion devin un produs reciclabil și sustenabil

Li-Cycle este o companie al cărei principal scop este să rezolve problema reciclării bateriilor Li-Ion. Compania a fost fondată în anul 2016, creând pe parcursul timpului mai multe fabrici inovative pentru reciclarea bateriilor.

Loading…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Categories: Homo Sapiens, Sec XXI, Stiinta / Tech

Tagged as: , , ,

1 reply »

Leave a Reply