Ce facem în Weekend

Ce facem în weekend – Canionul 7 Scări Brașov

Prezentăm astăzi o nouă atracție turistică impresionantă a României, și anume Canionul 7 Scări din Brașov. Pentru cei care vreți să fugiți undeva în weekend, cei care căutați și un pic de adrenalină, Canionul 7 Scări este locația perfectă. Scările de 15 metri înălțime și aproape verticale pentru urcare și tirolienele pentru coborâre vă oferă o zi de vacanță perfectă.

Cum ajungem la Canionul 7 Scări?

Pentru a ajunge la zona de intrare pe traseu va trebui să străbateți inițial DN1 pe Valea Prahovei, unul dintre cele mai aglomerate drumuri din țară. Din localitatea Timișul de Jos, Jud Brașov, se intră pe drumul forestie marcat cu Linie Galbenă înspre Canionul 7 Scări. Odată ce ați parcat mașina, se intră pe drumul forestier și se va merge pe malul pârâului Șipoaia. Totul în această zonă este creat pentru a întâmpina turiștii și pentru a-i face să se simtă bine. Traseul este frumos amenajat și durează aproximativ o oră. Cam cu 10 minute înainte de a ajunge la prima scară din canion, va trebui să cumpărați biletul de intrare de la căsuța amenajată de administratorii canionului. Tot de aici se începe și coborârea pe sistemul de tiroliene. Taxa de intrare în Canionul 7 Scări este de 10 lei pentru adulți și de 5 lei pentru copii.

Canionul 7 Scări

Canionul 7 Scări are o lungime de aproximativ 200 m. Este necesar să urcați scările instalate în stâncosul canion, unele dintre acestea fiind în plan vertical. Dar imaginile sunt spectaculoase. Parcurgerea Canionului durează aproximativ 30 minute. Scările sunt nou instalate și au lungimi între 2 și 15 m. Fiind nevoie să ajungeți în vârful canionului, aproape toate scările urcă în plan vertical. Pentru că acest Canion a fost format de către Pârâul 7 Scări din Munții Piatra mare, aveți parte aici și de căderi de apă, de cascade. Una dintre cele mai lungi scări verticale este foarte aproape de una dintre cascade. Imaginile sunt spectaculoasa, natura se simte la tot pasul, iar puterea apei își face simțită prezența.

Tiroliana din Canionul 7 Scări

La coborârea din Canionul 7 Scări va trebui să urmați traseul marcat cu bulină roșie. Acesta vă va duce înapoi la punctul de taxare, de unde vă puteți bucura de următoarea frumusețe a Canionului 7 Scări, și anume tiroliana. Un sistem impresionant de tiroliene vă va duce până aproape în Timișul de Jos. Sunt câteva zeci de tiroliene care merg din copac în copac. Scările în copaci și platformele situate și la zece metri înălțime asigură tot necesarul de adrenalină de care cineva are nevoie.

Vă dorim un weekend frumos și plin de adrenalină. Ne bucurăm să vedem astfel de atracții turistice în România.

Pentru cei care vreți să fugiți undeva în weekend, cei care căutați și un pic de adrenalină, Canionul 7 Scări este locația perfectă. @zhs


Panouri Solare printate, o metodă eficientă de a obține energie solară

Costul și greutatea redusă, flexibilitatea și durabilitatea materialului din care este realizat panoul solar printat inspiră o gamă largă de aplicații posibile.

Bateriile Li-Ion devin un produs reciclabil și sustenabil

Li-Cycle este o companie al cărei principal scop este să rezolve problema reciclării bateriilor Li-Ion. Compania a fost fondată în anul 2016, creând pe parcursul timpului mai multe fabrici inovative pentru reciclarea bateriilor.

Bicicleta schimbă fața Europei

Uniunea Europeană a anunțat că sumele alocate pentru infrastructura sustenabilă, ceea ce include și benzile de biciclete, au fost dublate la valoarea de 20 Miliarde Euro.

Loading…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Leave a Reply