Care este potențialul României în domeniul Hidrogenului și ce rol ar putea juca acesta în tranziția energetică a României? Aceasta este întrebarea care stă la baza ZF Power Summit 2021, un eveniment organizat și susținut de Ziarul Financiar.
România poate să înceapă să privească atent la ceea ce deja alte țări fac, la Strategia Germaniei pentru Hidrogen și la toate companiile de transport care încep să investească tot mai mult în cercetare dezvoltare pe această direcție.
În cadrul ZF Power Summit 2021 vor fi invitați reprezentanți importanți ai companiilor care încearcă să intre în această nouă zonă. Printre aceștia se numără:
Petru Rușeț, managing director, Siemens Energy România.
Alexandru Bădescu, Head of On-Site Account Management, Linde Gas.
Georgian Albu, General Manager Future Energy Leaders România.
Hidrogenul prezintă caracteristici care îl fac atractiv din multe puncte de vedere:
poate să fie utilizat ca și sursă de energie
hidrogenul este și un mediu de stocare a energiei
hidrogenul este un element esențial pentru ”cuplarea sectorială”
multe industrii și procese chimice folosesc hidrogenul ca și substanță de bază
hidrogenul poate să fie utilizat în multe procese care până acum implicau emisii de carbon.
La nivel European, hidrogenul a cunoscut în ultima vreme o tracțiune tot mai mare. În Septembrie 2018, Germania împreună cu alte 27 de state membre și susținută de Comisia Europeană au adoptat Inițiativa Europeană a Hidrogenului. Din acel moment, tehnologiile care au la bază hidrogenul au devint de un interes strategic.
Care este potențialul României în domeniul Hidrogenului și ce rol ar putea juca acesta în tranziția energetică a României? Aceasta este întrebarea care stă la baza ZF Power Summit 2021. @ziarhomosapiens