Dacă până acum elicopterele au fost o prezență relativ redusă în viața urbană, fiind în principal destinate elitelor, viitorul își îndreaptă atenția înspre un nou concept denumit ”Mobilitate Aeriană Urbană” (Urban Aerial Mobility – UAM).
Prin intermediul UAM, se dorește totodată implicarea pe scară largă a orașelor prin investiții în noi infrastructuri de transport. Conducătorii orașelor trebuie să înțeleagă oportunitățile pe care acest nou mod de transport le vor aduce și cum vor impacta comunitățile.

Despre conceptul de Mobilitate Aeriană Urbană se consideră că va fi un nou mod disruptiv de transport. Mașinile zburătoare vor permite lansarea pe verticală, infrastructura necesară fiind astfel destul de redusă. De asemenea, infrastructura este mult mai ieftină decât construcția unei căi ferate sau a unei linii de metrou.
Prin Mobilitatea Aeriană Urbană se pot asigura rute de transport rapid pentru persoanele care fac naveta în zonele apropiate orașelor. Există deja companii, cum este Uber AIR, care investesc în astfel de mașini zburătoare și care consideră că până la utilizarea acestora nu ar trebui să treacă mai mult de zece ani.
Ce înseamnă conceptul de Mobilitate Aeriană Urbană
UAM este o metodă nouă de a transporta pasageri și marfă prin intermediul traficului aerian, dar pe un areal din zona orașului. Elicopterele actuale nu pot să asigure transport pe scară largă, acestea fiind cu precădere destinate unei anumite categorii de persoane.
UAM va permite și implementarea pe scară largă a unui nou mijloc de transport urban nepoluant, motoarele mașinilor zburătoare fiind hibride. De asemenea, UAM va combina elemente de siguranță, securitate, sustenabilitate și eficiență în cadrul zborurilor, ceea ce va duce la un număr mare de oameni care vor folosi acest mijloc de transport în viitor.
Prin dezvoltarea UAM se speră că și mașinile zburătoare se vor dezvolta continuu. Astfel, autonomia va fi tot mai mare, motoarele vor evolua și vor fi în totalitate electrice sau chiar vor trece pe noi tipuri inovative de propulsie. Costurile totale vor scădea în timp, reușind astfel să se investească mai mult în Cercetare și Dezvoltare.
Conceptul de Mobilitate Aeriană Urbană se consideră că va fi un nou mod disruptiv de transport. Mașinile zburătoare vor permite lansarea pe verticală, infrastructura necesară fiind astfel destul de redusă. @ziarhomosapiens
Tweet
Categories: Homo Sapiens, Stiinta / Tech