Scoția este una dintre țările cu un relief variat și extrem de atractiv pentru dezvoltarea biodiversității. Este o țară faimoasă nu doar pentru whiskey, dar și pentru dealurile nesfârșite, pentru munții săi și pentru cele peste 30.000 de lacuri. Loch Ness este unul dintre ele, un lac cu o poveste istorică și fantastică: Monstrul din Loch Ness.

Tot în Scoția se regăsesc peste 90.000 de specii de animale și plante.
Guvernul Scoției a anunțat recent planurile sale de a proteja 30% din pământul Scoției, cu scopul de a favoriza creșterea biodiversității și de a ajuta activ la minimizarea impactului asupra schimbărilor climatice.
Pierderea enormă a biodiversității și schimbările climatice sunt două dintre cele mai importante provocări pentru generația actuală.
Scoția vrea să facă parte din inițiativele globale pentru ecologie
Astăzi, Scoția are 37% din suprafața marină protejată, la fel și 22,7% din suprafața de pământ a țării. Guvernul Scoției își va actualiza și Planul Schimbărilor Climatice, în care vor introduce măsuri de restaurare a pământului și crearea de păduri.
Albinele vor primi o atenție deosebită, acestea fiind necesare pentru perpetuarea anuală a biodiversității. Conform WWF Living Planet Index 2020, albinele sunt responsabile pentru recolte anuale care ajung la valori între 235 și 577 Miliarde Dolari.
Conforma WWF, începând cu anii 1970, populația globală de amfibieni, păsări, pești, mamifere și reptile au scăzut cu aproximativ 68%.

În Scoția, lacurile formate prin eroziune glacială în timpul ultimei mari ere glaciale sunt zone foarte importante pentru dezvoltarea faunei și florei. Cu toate că majoritatea lacurilor sunt în zone îndepărtate de marile orașe, poluarea reprezintă o problemă majoră dat fiind faptul că schimbă balanța nutrienților din apă. O altă problemă majoră este numărul mare de specii de plante invazive care își fac loc în ecosistemul actual.
Guvernul Scoției a anunțat recent planurile sale de a proteja 30% din pământul Scoției, cu scopul de a favoriza creșterea biodiversității și de a ajuta activ la minimizarea impactului asupra schimbărilor climatice. @ziarhomosapiens
Tweet
Categories: Homo Sapiens, Sustenabilitate