Noutăți în Știință reprezintă o retrospectivă săptămânală a celor mai importante evenimente din Știință din întreaga lume. Acoperim pe scurt mai multe domenii și realizările obținute.
1 India aprobă utilizarea vaccinului realizat de Oxford-Astrazeneca, precum și unele vaccinuri COVID-19 realizate local. De asemenea, China aprobă primul vaccin realizat pe plan local.

2 Oamenii de știință dezvoltă o nouă terapie genetică împotriva surzirii. Prin această terapie se trimit gene în celulele urechii interne pentru restaurarea auzului.

3 S-a descoperit că un medicament împotriva diareei, cunoscut ca Loperamid, reușește să omoare celulele canceroase agresive din creier.

4 Carnea organică are același impact din punct de vedere al emisiilor de gaze de seră ca și carnea normală, conform unei noi cercetări.

5 O nouă metodă de desalinare a apei folosește mai puțină energie pentru filtrarea apei. Ar putea să ducă la un acces mult mai ușor la apă curată și la costuri mai mici.

6 În permafrostul din Siberia s-a descoperit un rinocer blănos din perioada erei glaciare foarte bine conservat, care avea toate organele interne intacte.

7 O nouă descoperire arată că viața pe Pământ a apărut ca un mixt dintre ARN și ADN și nu doar ca urmare a ARN-ului, așa cum se credea până acum.

8 Un studiu realizat pe mai mult de 1 Milion de oameni a scos la iveală că nivelurile de fier din sânge poate să joace un rol important în prelungirea duratei vieții.

9 Astronomii au descoperit un nou superconglomerat format din opt clustere de galaxii. Masa acestui superconglomerat este echivalentă cu masa a 580 de trilioane de sori.

10 Japonia încearcă să construiască primii sateliți din lemn. Prin această inițiativă, Japonia își dorește să scadă nivelul de deșeuri existente pe orbita Pământului.

Un studiu realizat pe mai mult de 1 Milion de oameni a scos la iveală că nivelurile de fier din sânge poate să joace un rol important în prelungirea duratei vieții. @ziarhomosapiensTweet
Categories: Homo Sapiens, Noutăți Săptămânale, Stiinta / Tech