Compania franceză Alstom a finalizat cu succes testările Trenului pe Hidrogen Coradia iLint. Aceste trenuri vor transporta pasageri pentru Căile Ferate din Austria, ÖBB.
Coradia iLint, construit de către Alstom în Salzgitter, Germania, folosește celule de combustibil aflate la bordul trenului, care convertesc Hidrogenul și Oxigenul în electricitate. Acest lucru reduce emisiile de operare la zero.
Coradia iLint, trenul pe hidrogen
După ce testele efectuate în Nordul Germaniei în perioada 2018 – 2020 au fost încununate de succes, Coradia iLint va transporta în următoarele trei luni pasageri pe cele mai complicate rute din Austria. Acesta este încă un test pentru a demonstra eficiența, capabilitatea și fiabilitatea trenurilor pe hidrogen.
Alstom sunt printre primii pionieri în această direcție a trenurilor pe hidrogen. Prin obținerea acestei performanțe, Alstom contribuie activ la viitorul tehnologiilor alternative, sustenabile.
Succesul operațional al trenurilor pe hidrogen a început în Septembrie 2018, când două trenuri au început să transporte pasageri în Lower Saxony, Germania. După un an și jumătate de teste și peste 180.000 de km parcurși, trenurile pe hidrogen vor fi puse în circulație. Într-o primă fază se vor livra 14 trenuri până în anul 2022 pentru Căile Ferate ale Austriei, care vor testa Coradia iLint în Sudul țării, înlocuind trenurile pe combustibili tradiționali.
Trenurile pe hidrogen vor avea un nivel de zgomot redus, o viteză de top de 140 km/h și vor fi nepoluante.
Coradia iLint aduce o serie de inovații tehnologice, printre care conversia de energie verde, stocarea flexibilă a energiei în baterii și un sistem de gestionare inteligent al puterii și al energiei disponibile. Este construit special pentru linii neelectrificate, fiind un tren care nu poluează și care oferă în același timp un nivel de performanță ridicat.
Alstom sunt printre primii pionieri în această direcție a trenurilor pe hidrogen. Prin obținerea acestei performanțe, Alstom contribuie activ la viitorul tehnologiilor alternative, sustenabile. @zhs
Tweet
Categories: Homo Sapiens, Sec XXI, Stiinta / Tech, Sustenabilitate
1 reply »