”Prin Economia Circulară se dorește schimbarea mentalităților de consum și de producție, ceea ce în final, invariabil, va duce la schimbarea societății”. Dacă vreți să aflați mai multe detalii despre Economia Circulară, citiți articolul nostru ”Economia Circulară – prezentare și necesitate”.
Există o companie care ajută Economia Circulară prin prelungirea duratei de viață a fructelor. Acest lucru reprezintă o soluție viabilă pentru fructele care se strică după o anumită perioadă de timp, fructe pe care în acel moment le aruncăm. Compania se numește Apeel Sciences și a fost creată având la bază ideea sustenabilității, participarea activă în Economia Circulară și minimizarea cantității de alimente aruncate.

Cum funcționează Apeel?
Orice fruct sau legumă, fie lămâie, avocado, castravete sau asparagus, toate au o coajă sau o piele care protejează interiorul. Unele fructe sau legume sunt consumate cu tot cu coajă, cum sunt de exemplu merele sau perele.
Compania Apeel ia elementele nutritive care se găsesc în coajă și piele și le folosesc pentru a produce straturi protectoare pentru fructe și legume, cu scopul de a le maximiza durata de viață.
Câteva exemple comparative de fructe care rezistă mai mult după ce au fost tratate cu noul strat protector sunt prezentat mai jos.
Spune NU fructelor sau legumelor mucegăite
Fiecare dintre noi am găsit la un moment dat în frigider fructe sau legume mucegăite. Într-o primă fază, fructele se deshidratează. Apoi, mucegaiul își face prezența în momentul în care coaja fructelor sau a legumelor permite Oxigenului să intre în interior.
De-a lungul timpului, fructele au evoluat, adaptându-se la fel ca orice alt lucru de pe planeta noastră, la condițiile atmosferice. Astfel, în lupta împotriva deshidratării, fructele și legumele și-au format straturi protectoare cerate. Acestea sunt create din acizi grași care se conectează împreună formând o barieră care nu permite umezelii să pătrundă.
Apeel identifică toate aceste molecule care ajută la protejarea fructelor și a legumelor. Odată identificate, vor putea să creeze un strat protector artificial specific pentru fiecare tip de fruct sau legumă în parte.
Sustenabilitate cu ajutorul Apeel
Datele statistice arată că un procent de 19% din fructele avocado rămân pe rafturile magazinelor. Mai mult, 25% dintre fructele avocado aduse acasă și puse în frigider ajung în final să fie aruncate la gunoi.
Prin prelungirea duratei de viață a fructelor și legumelor s-ar salva cantități uriașe de apă și energie.
De pe site-ul Apeel puteți să aflați dacă produse Apeel se pot găsi în orașul în care locuiți.
Apeel Sciences a fost creată având la bază ideea sustenabilității, Economia Circulară și minimizarea cantității de alimente aruncate. @zhs
Tweet
Categories: Economia Circulară, Homo Sapiens, Stiinta / Tech, Sustenabilitate