Economia Circulară

Economia Circulară – Fructele cu Scut Protector

”Prin Economia Circulară se dorește schimbarea mentalităților de consum și de producție, ceea ce în final, invariabil, va duce la schimbarea societății”. Dacă vreți să aflați mai multe detalii despre Economia Circulară, citiți articolul nostru ”Economia Circulară – prezentare și necesitate”.

Există o companie care ajută Economia Circulară prin prelungirea duratei de viață a fructelor. Acest lucru reprezintă o soluție viabilă pentru fructele care se strică după o anumită perioadă de timp, fructe pe care în acel moment le aruncăm. Compania se numește Apeel Sciences și a fost creată având la bază ideea sustenabilității, participarea activă în Economia Circulară și minimizarea cantității de alimente aruncate.

Cum funcționează Apeel?

Orice fruct sau legumă, fie lămâie, avocado, castravete sau asparagus, toate au o coajă sau o piele care protejează interiorul. Unele fructe sau legume sunt consumate cu tot cu coajă, cum sunt de exemplu merele sau perele.

Compania Apeel ia elementele nutritive care se găsesc în coajă și piele și le folosesc pentru a produce straturi protectoare pentru fructe și legume, cu scopul de a le maximiza durata de viață.

Câteva exemple comparative de fructe care rezistă mai mult după ce au fost tratate cu noul strat protector sunt prezentat mai jos.

Spune NU fructelor sau legumelor mucegăite

Fiecare dintre noi am găsit la un moment dat în frigider fructe sau legume mucegăite. Într-o primă fază, fructele se deshidratează. Apoi, mucegaiul își face prezența în momentul în care coaja fructelor sau a legumelor permite Oxigenului să intre în interior.

De-a lungul timpului, fructele au evoluat, adaptându-se la fel ca orice alt lucru de pe planeta noastră, la condițiile atmosferice. Astfel, în lupta împotriva deshidratării, fructele și legumele și-au format straturi protectoare cerate. Acestea sunt create din acizi grași care se conectează împreună formând o barieră care nu permite umezelii să pătrundă.

Apeel identifică toate aceste molecule care ajută la protejarea fructelor și a legumelor. Odată identificate, vor putea să creeze un strat protector artificial specific pentru fiecare tip de fruct sau legumă în parte.

Sustenabilitate cu ajutorul Apeel

Datele statistice arată că un procent de 19% din fructele avocado rămân pe rafturile magazinelor. Mai mult, 25% dintre fructele avocado aduse acasă și puse în frigider ajung în final să fie aruncate la gunoi.

Prin prelungirea duratei de viață a fructelor și legumelor s-ar salva cantități uriașe de apă și energie.

De pe site-ul Apeel puteți să aflați dacă produse Apeel se pot găsi în orașul în care locuiți.

Apeel Sciences a fost creată având la bază ideea sustenabilității, Economia Circulară și minimizarea cantității de alimente aruncate. @zhs


Noutăți în Știință – Săptămâna 18 – 24 Ian 2021
Oamenii de știință au descoperit fosile vechi de 98 Milioane de ani …
Bateria pentru mașini electrice care se încarcă în 5 minute
StoreDot a inventat bateria care se încarcă în totalitate în 5 minute, …
5 Moduri prin care lumea luptă împotriva crizei climatică
Uniunea Europeană este lider în investițiile în energie verde. Peste 30% din …
Acord asupra calității apei și accesul la apă potabilă
Noua Directivă va garanta cetățenilor UE accesul sigur la apă potabilă și …
Raportul Riscurilor Globale 2021
A fost publicat Raportul Riscurilor Globale 2021 de către World Economic Forum. …
The Davos Agenda – Eveniment 25 – 29 Ianuarie 2021 – Update I
The Davos Agenda mobilizează liderii la nivel mondial pentru pune bazele unor …
Etichetele energetice se vor schimba la nivelul UE
Una dintre cele mai importante modificări reprezintă faptul că noua categorie de …
Industria modei inovează pentru scăderea emisiilor de carbon
Industria modei a fost responsabilă pentru cel puțin 4% din emisiile de …
Noutăți în Știință – Săptămâna 11 – 17 Ian 2021
Celulele canceroase hibernează asemenea urșilor pe timpul iernii, pentru a supraviețui chimioterapiei.
Cele mai șocante motive pentru o posibilă extincție globală
Conform ”Living Planet Report 2020”, în ultimii ani am pierdut aproximativ 68% …
6 Inovații Premiate la Ediția CES 2021
CES (Consumer Technology Association) este cel mai cunoscut și influent eveniment tehnologic …
Noutăți în Știință – Săptămâna 04 – 10 Ian 2021
Oamenii de știință folosesc editarea genetică pentru a trata sindromul îmbătrânirii premature …
Creșterea temperaturii globale cu 1,5 grade Celsius încă din anul 2027
Rezultatele obținute au arătat că se va depăși pragul amenințător de încălzire …
Construcția celei mai mari Ferme Verticale din Europa avansează
Nordic Harvest susține că pe o suprafață echivalentă cu 20 terenuri de …
Scoția își va proteja 30% din suprafața țării pentru a crește biodiversitatea
Guvernul Scoției a anunțat recent planurile sale de a proteja 30% din …
Noutăți în Știință – Săptămâna 28 Dec 2020 – 03 Ian 2021
Un studiu realizat pe mai mult de 1 Milion de oameni a …
Top țări cu cele mai inovative economii
România se regăsește pe poziția 46 dintr-un număr total de 131 de …
Singurătatea afectează creierul, oferindu-i o semnătură neurală unică
Concluzia este una foarte clară: singurătatea ne afectează și ne impactează sănătatea …
Costul unei farfurii de mâncare în 2020
World Food Programme au realizat un nou raport care să ajute la …
Germania pregătește un draft de lege pentru reglementarea muncii de acasă
Studiul IBM a scos la iveală faptul că mulți angajați au ajuns …

Leave a Reply