A treia Conferință Globală a Programului Sisteme Alimentare Sustenabile (Sustainable Food Systems Programme) va avea loc în mediul online, fiind organizată de către One Planet Network în perioada 25.11 – 03.12.2020. Această conferință are ca scop participarea directă în atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Sustenabilă (Sustainable Development Goals) prezentate de către Organizația Națiunilor Unite.
Scopul celei de-a treia Conferințe Globale este de a oferi informații valoroase pentru Sumitul UN Food Systems care va fi organizat în a doua jumătate a anului 2021.

Prima Conferință Globală a fost în Africa de Sud și a dus la inițiativa Pretoria Resolution.
Cea de-a doua Conferință Globală s-a desfășurat în Costa Rica și a dus la inițiativa San Jose Call to Action.
Despre Programul Sisteme Alimentare Sustenabile
Sistemele actuale de alimentație nu sunt sustenabile. Cu toate că agricultura a cunoscut o creștere în ultimii ani, peste 680 milioane de oameni suferă de malnutriție în fiecare zi. Habitatele și ecosistemele sunt afectate zi de zi de către intervenția umană, ducând astfel la o degradare a biodiversității. Acest lucru compromite abilitatea oamenilor de a produce mâncare. În multe părți ale lumii, oamenii trec din cauza sărăciei la o dietă nesănătoasă, care nu oferă nutrienții minim necesari corpului.
Programul este un parteneriat între mai mulți acționari a căror atenție se îndreaptă înspre identificarea unor tipare de consum alimentar și producție alimentară sustenabilă. Viziunea pe care acești participanți direcți o au permite partenerilor să colaboreze în cadrul inițiativelor comune, pentru a crea acte normative, politici și activități de suport. De asemenea, permite conducerea de proiecte de cercetare și dezvoltare și implementarea de proiecte care să vină în ajutorul sistemului alimentar.
Obiectivele Programului
- să întărească viziunea cu privire la implicarea și colaborarea tuturor acționarilor pentru a obține o transfomare profundă printr-un set de acțiuni și mecanisme de care sistemul alimentar are nevoie;
- să ofere o platformă pentru discuții cu privire la descoperirile în domeniu care generează progres în sistemul alimentar sustenabil;
- să aducă o mai mare conștientizare asupra sistemului alimentar sustenabil.
Temele principale ale conferinței
1 Alinierea acțiunilor colective pentru a obține Obiectivele de Dezvoltare Sustenabile.
2 Dovada faptului că schimbările există și sunt importante în sistemul alimentar sustenabil.
3 Trecerea înspre o evaluare holistică a politicilor sistemelor alimentare.
4 Investițiile în transformarea sistemului alimentar.
5 Accelerarea transformării prin utilizarea eficientă a achizițiilor publice.
6 promovarea conștientizării și schimbărilor comportamentale printre consumatori.
Scopul celei de-a treia Conferințe Globale este de a oferi informații valoroase pentru Sumitul UN Food Systems care va fi organizat în a doua jumătate a anului 2021. @zhs
Tweet
Categories: Eveniment, Sec XXI, Sustenabilitate