Asociația Umanitară World Food Programe a publicat recent Harta Foamei 2020, pentru a scoate în evidență modul în care malnutriția și foametea a afectat populația fiecărei țări în perioada 2017 – 2019.
Despre World Food Programe și faptul că au câștigat Premiul Nobel pentru Pace în anul 2020 puteți să aflați în articolul nostru ”Premiul Nobel pentru Pace”.
Dacă se continuă trendul în condițiile actuale, aproximativ 840 de milioane de oameni vor ajunge să sufere de foame până în anul 2030. Asta înseamnă mai bine de 10% din populația lumii.
Malnutriția este definită ca fiind condiția în care consumul normal de hrană al unui individ este insuficient pentru a-i oferi nivelul necesar de energie pentru a avea o viață normală, activă și sănătoasă.
Această hartă arată nevoie de a transforma sistemul alimentar pentru a obține diete sănătoase la prețuri acceptabile. Despre modul în care se poate transforma sistemul alimentar se pot afla mai multe citind articolul nostru ”World Food Programe – Eradicarea Foametei”.
Ce ne arată Harta Foamei 2020
Țările care au un procent mai mare de 35% din populație care suferă de foame sunt: Korea de Nord, Haiti, Liberia, Ciad, Madagascar, Ruanda.
Țările cu un procent între 25 – 35% din populație care suferă de foame sunt: Venezuela, Sierra Leone, Congo, Burundi, Tanzania, Mozambic, Afganistan.
Țările cu un procent între 15 – 25% din populație care suferă de foame sunt: Guatemala, Nicaragua, Bolivia, Coasta de Azur, Burkina Faso, Togo, Gabon, Etiopia, Kenya, Irak, Angola, Botswana, Mongolia.
O proporție destul de mare de țări se situează în zona de 5 – 15% din populație care suferă de foame, în timp ce țările care nu au probleme cu foamea sunt America, Canada, Brazilia, Cuba, aproape întreaga Europa, Rusia, Tunisia, China, Japonia și Korea de Sud.