Muzeul de Artă Cluj a susținut în acest weekend a 9-a ediție a Festivalului de Artă Electronică Clujotronic . Festivalul a fost organizat de către Centrul Cultural German și Institul Francez din Cluj-Napoca .
Clujotronic 2020 este un spațiu de întâlnire pentru artiști din Franța, Germania și România. Combinația dintre artă și tehnologie este una care aduce un suflu nou în arta contemporană.
Cu ce ne așteaptă ClujoTronic
În cadrul Muzeului de Artă Cluj vor fi prezentate Instalații New Media, proiecte colaborative de artă digitală, ateliere, dezbateri, jocuri video independente și expoziții. Toate acestea sunt menite pentru a scoate în evidență legătura dintre individ și comunitate prin intermediul instrumentelor digitale.
Jocurile video sunt prezentate în cadrul expoziției Machines à Bulles .
Clujotronic Mile este o altă experiență inedită din cadrul evenimentului și presupune un traseu interactiv de la Muzeul de Artă până pe Bulevardul Eroilor. Aici vom găsi Expoziția de realitate augumentată WE AR Culture.
CoLaboratory înseamnă instalații realizate de 7 perechi de artiști din medii și culturi diferite.
Două dezbateri pentru difuzate live pe Facebook vor scoate în evidență rolul creației digitale și al jocurilor video.
Programul complet pentru ziua de Duminică îl găsiți aici: clujotronic.ro/program .
Tehnologia AI transformă poze vechi în imagini video – ”Deep Nostalgia” Tehnologia Deep Nostalgia este menită să aducă la viață pozele vechi, poze …
Dezbatere Publică la Cluj-Napoca cu tema: Mobilitate Joi, 25 februarie 2021, începând cu ora 17.00 va avea loc o …
NASA a prezentat primul video cu aterizarea Roverului Perseverance pe Marte NASA a pus la dispoziția publicului primele imagini video cu aterizarea Roverului …
Noutăți în Știință – Săptămâna 15 – 21 Feb 2021 Roverul Perseverence al NASA a aterizat cu succes pe Marte și a …
Pionierii în Economie Circulară: ce fac pentru a avea succes? Pionierii economiei circulare ridică standardele pentru produsele pe care le creează și …
Growing Underground – fermă urbană în tunelurile Londrei Growing Underground este o fermă urbană situată la 33 m sub străzile …
Noutăți în Știință – Săptămâna 8 – 14 Feb 2021 Oamenii de știință au reușit să transforme plasticul în grafen foarte stabil, …
Obiectivele de dezvoltare sustenabilă: Schimbările Climatice Schimbările climatice afectează fiecare țară din fiecare continent; afectează economiile naționale și …
Hub pentru energie verde pe o insulă artificială construită de Danemarca Energia verde produsă de insula artificială va fi la niveluri nemaiîntâlnite, fiind …
Orașele încep să se pregătească pentru mașinile zburătoare Conceptul de Mobilitate Aeriană Urbană se consideră că va fi un nou …
Noutăți în Știință – Săptămâna 1 – 7 Feb 2021 Oamenii de știință dezvoltă un ”creier cuantic” care învață singur și care …
8 Moduri de a salva planeta schimbând felul în care mâncăm Între 25% și 50% din mâncarea cumpărată nu este consumată, aceasta fiind …
Navele spațiale vor primi un nou tip de propulsie Propulsia pe bază de plasmă ar utiliza câmpuri magnetice pentru a împinge …
Cele mai importante inițiative ale evenimentului The Davos Agenda Inițiativa Healthy Cities and Communities analizează legătura dintre orașe și un stil …
Orașe sustenabile în care natura este pe primul loc A apărut o nouă inițiativă globală, BiodiverCities by 2030, a cărei rol …
Noutăți în Știință – Săptămâna 25 – 31 Ian 2021 Un sfert din toate speciile de albine cunoscute nu au mai fost …
Tehnologia care colectează CO2 direct din aer Tehnologia DAC (Direct Air Capture) captează aerul din atmosferă, urmând ca apoi …
NEOM The Line – orașul fără mașini și străzi NEOM The Line este un oraș aflat în perfectă armonie cu natura, …
Noutăți în Știință – Săptămâna 18 – 24 Ian 2021 Oamenii de știință au descoperit fosile vechi de 98 Milioane de ani …
Like this: Like Loading...