Via Transilvanica este un proiect inițiat de Asociația Tășuleasa Social, o asociație formată în jurul cunoscutului ultramaratonist Tiberiu Ușeriu. Membri în cadrul Asociației sunt și actorul Marcel Iureș sau fostul Ministru al Educației Mircea Miclea.
Tiberiu Ușeriu a crescut în ultimii ani în România făcând niște lucruri aproape supraomenești. Este un constant militant pentru o lume mai bună, pentru sănătate, pentru sport, pentru protecția naturii. Se implică în activități sociale și participă la unele dintre cele mai dificile curse din lume, Ultramaratonul Arctic, pe care de altfel l-a și câștigat de două ori.

Dar despre Tiberiu Ușeriu o să vorbim într-un alt articol din secțiunea Oamenii României.
Via Transilvanica este așadar o inițiativă a Asociației Tășuleasa Social, prin care vor fi trasați 1000 km în unele dintre cele mai frumoase zone din țară. Traseul începe din Drobeta-Turnu Severin și va străbate 10 județe (Mehedinți, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov, Harghita, Mureș, Bistrița-Năsăud și Suceava).
Acest proiect se face kilometru cu kilometru prin multă muncă, dedicare și pasiune. Asociația Tășuleasa Social a realizat din resurse proprii primii 100 km de traseu. Partenerii strategici vin și ei cu donații pentru secțiuni de traseu din cei 1000 km.
Traseul Via Transilvanica
Traseul complet este prezentat pe siteul Via Transilvanica și este împărțit în șapte secțiuni importante.
Bucovina – 133 km – Putna – Tihuța

Regiunea Ținutul de Sus – 142 km – Tihuța – Sovata

Terra-Siculorum – 88 km – Sovata – Deia

Terra-Saxonum – 125 km – Deia – Orăștie

Valea Mureșului – 122 km – Orăștie – Ulpia (trece și prin Alba-Iulia și Blaj)

Terra Daco Romana – 98 km – Orăștie – Ulpia Traiana Sarmisegetusa

Valea Cernei – 191 km – Munții Cernei până la Malul Dunării (parcurge și Parcul Național Domogled)

Aplicația Via Transilvanica
Pentru a afla mai multe informații și pentru a putea vedea harta traseului, Asociația Tășuleasa Social în parteneriat cu compania Endava au creat aplicația Via Transilvanica. În Cluj-Napoca prezentarea aplicației Via Transilvanica este una demnă de importanța și frumusețea acestui proiect.
Aplicația permite planificarea drumețiilor, descărcarea hărților traseului și a Ghidului Via Transilvanica.
Aplicația Via Transilvanica poate fi descărcată gratuit din AppStore pentru IOS și din PlayStore pentru Android.
Pentru a afla mai multe informații și pentru a putea vedea harta traseului, Asociația Tășuleasa Social în parteneriat cu compania Endava au creat aplicația Via Transilvanica. @zhs
Tweet
Categories: Homo Sapiens, Sport / Calatorii, Sustenabilitate
1 reply »