Homo Sapiens

Standardul de frumusețe feminină atunci și acum

Acum o sută de ani, Romulus Vuia fotografia satul tradițional românesc pentru a lăsa posterității imaginea trecutului. 100 de ani mai târziu, aceste fotografii au fost expuse în cadrul expoziției ”Privind Istoria în Ochi: 100 de portrete de țărani transilvăneni”, în interiorul Muzeului Etnografic al Transilvaniei.

Despre Parcul Etnografic puteți să citiți mai multe informații în articolul nostru ”Muzeul Etnografic al Transilvaniei”.

În Septembrie 2017, Mihaela Noroc a publicat cartea Atlasul Frumuseții: Femeile Lumii în 500 de Portrete. Din această carte ne-am inspirat pentru a prezenta frumusețea feminină contemporană.

Comparăm portretele femeilor din anii 1922, din Transilvania, cu portretele femeilor din anii 2015 din România și din țările învecinate pentru a observa frumusețea feminină atunci și acum.

Cum s-a schimbat standardul de frumusețe feminină în ultimii 100 de ani? Sperăm că imaginile de mai jos ne vor arăta.

comparăm portretele femeilor din anii 1922, din Transilvania, cu portretele femeilor din anii 2015 din România și din țările învecinate pentru a observa frumusețea feminină atunci și acum. @zhs


Leave a Reply