Homo Sapiens

Salaam, un Joc Video despre viața refugiaților

Lual Mayen este un fost refugiat din Sudan, un tânăr care timp de 22 de ani a trăit într-o tabără de refugiați din Uganda. Acum are 25 de ani. Își aduce aminte de perioada în care împreună cu părinții lui au fost nevoiți să străbată 400 km pentru a scăpa din Sudan. Era perioada celui de-al doilea război civil. Își aduce aminte de atacurile cu bombă, de animalele sălbatice de care trebuiau să se ferească și de copiii abandonați de părinții care nu mai aveau puterea să îi îngrijească.

Odată ajuns în America, Lual Mayen a început să lucreze intens la această idee de a crea un joc care să aibă la baza experiențele unui refugiat. A învățat programare în tabăra de refugiați.

Salaam, un Joc Video care ajută taberele de refugiați

Jocul video se numește Salaam (o urare de pace Arabică) și permite jucătorilor care nu au nici cea mai mică idee ce înseamnă o tabără de refugiați și călătoria refugiaților, să pornească într-o călătorie virtuală înspre o ”zonă de pace”. Condiția esențială este să te ferești de atacurile armate și să găsești destulă mâncare și apă pe drum.

Cu toate că jocul este gratuit, în cazul în care participanții vor să cumpere mâncare, apă sau medicamente pentru personajele virtuale, aceștia pot să facă achiziții in-app. Banii adunați sunt folosiți pentru a ajuta adevăratele tabere de refugiați din lume.

Salaam încearcă să fie primul joc video care să creeze o punte între lumea virtuală și lumea reală. Atunci când cineva cumpără mâncare în joc, în viața reală mâncarea este trimisă într-o tabără de refugiați. Aceasta este ideea și filozofia lui Lual Mayen. De asemenea, încearcă prin acest joc să aducă o conștientizare mai mare asupra a ceea ce înseamnă o tabără de refugiați. Lual speră ca tinerii de astăzi, viitorii politicieni de mâine, să înțeleagă mai bine durerea și suferința refugiaților.

Cum a început Lual să învețe programare

Până la vârsta de 12 ani, Lual nu văzuse niciodată un computer. Dar în momentul în care s-a apropiat de unul în cadrul centrului de înregistrare a taberei, Lual a știut ce vrea să facă cu viața sa.

Următorii trei ani, mama sa, care de altfel este și principalul personaj în jocul Salaam, a muncit pentru a strânge $300 cu care să îi cumpere un laptop. Acel laptop se află acum într-o cutie de sticlă în apartamentul lui Lual.

Jocul a devenit viral pe Facebook în 2018 și imediat a atras privirile industriei de jocuri. În anul 2018 Lual Mayen a fost numit ”Global Gaming Citizen” la Game Awards în Los Angeles.

Lual Mayen este un fost refugiat din Sudan, un tânăr care timp de 22 de ani a trăit într-o tabără de refugiați din Uganda. @zhs


25 de Ani de la Crearea Programului “Marie Skłodowska-Curie Actions”

MSCA (Marie Skłodowska-Curie Actions) finanțează programe de cercetare și dezvoltare pentru pregătire Doctorală și Post-Doctorală.

10 Sportivi Vegani (Partea I)

Prezentăm în continuare o serie de sportivi care au ales dieta vegană și care se mândresc cu acest lucru

Rompetrol continuă campania de împădurire în judeţul Prahova

Rompetrol, în parteneriat cu Asociaţia EcoAssist, prin Plantăm fapte bune în România, continuă acţiunile de împădurire la nivelul judeţului Prahova.

Loading…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Leave a Reply