Sec XXI

Serverele Microsoft cad, lumea se oprește

S-a întâmplat ieri, 31 August. S-a mai întâmplat și în 15 Iulie. De fiecare dată când Microsoft ”strănută”, lumea se oprește în loc. Outlook este cea mai utilizată platformă de email în mediul business. Skype este de asemenea un serviciu de date și voce foarte intens folosit în mediul de business. Microsoft Teams, noul copil al Microsoft începe să prindă amploare, chiar dacă încă experimentează numeroase probleme.

Cum ne imaginăm o zi fără aceste trei platforme din viața unui business?

Este o zi goală. Dacă serverele Microsoft sau serviciul de Cloud nu funcționează, o lume întreagă nu va putea să comunice, nu va putea să trimită mailuri și nu va putea să își ducă mai departe afacerile. Inima oricărui business, comunicarea, este indiscutabil necesară.

Să punem pe lângă Outlook, Skype și Microsoft Teams și problema pandemiei de astăzi, cea care forțează multă lume să lucreze de acasă și care evident depind de existența acestor platforme.

Serverele Microsoft

În final, dacă serverele și serviciul de Cloud al Microsoft sunt căzute la nivel mondial, putem să ne gândim la acel ”joc cu sumă zero” în sensul că nimeni nu poate să primească emailuri, dar nici cel care ar trebui să trimită emailul nu poate să o facă. Pierderile pot să fie uriașe mai ales dacă ziua în care serverele cad este una importantă din perspectiva operațională și de servicii indirecte ale afacerii.

Din fericire, experții lucrează intens pentru remedierea problemei.

Din nefericire, dependența clară de astfel de platforme transformă lumea într-un mediu unde orice pietricică aruncată poate să creeze un tsunami.

De fiecare dată când Microsoft ”strănută”, lumea se oprește în loc. Outlook este cea mai utilizată platformă de email în mediul business. @zhs


Loading…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Categories: Sec XXI, Stiinta / Tech

Tagged as: ,

Leave a Reply