Stiinta / Tech

Energie Eoliană cu ajutorul Zmeilor

Nu este o glumă. O companie desprinsă din compania Alphabet (deținătorii Google) încearcă să își pună amprenta în dezvoltarea de noi tehnologii de obținere a energiei eoliene. Compania Makani a fost fondată în 2006 cu scopul de a dezvolta soluții de energie regenerabilă low-cost, folosind tehnologia zmeilor.

Curajoasa și inovatoarea echipă este formată din ingineri, navigatori, piloți, fizicieni, artiști, gânditori. Este o echipă diversă, capabilă să țină pasul cu ultimele direcții ale tehnologiei.

Energie eoliană obținută de Makani

Makani creează zmeie care sunt prinse cu un cablu de o stație terestră și care permite stocarea energiei eoliene, generând ulterior electricitate. Pe măsură ce zmeul zboară în bucle la infinit, rotoarele aflate pe aripi se învârt ajutate de vântul puternic iar energia creată astfel este trimisă în rețea prin intermediul cablului de care este prins zmeul.

Energia eoliană are potențialul de a asigura întregul necesar energetic al lumii dar cu toate acestea doar 4% din electricitatea necesară provine din eoliene.

Zmeul produce energie eoliană

Zmeul este realizat din fibră de carbon și are o lungime a aripilor de 26 m. A fost creat în 2014 și poate să genereze o putere de 600 kW, ceea ce înseamnă că poate să alimenteze aproximativ 300 de case. Are 8 rotoare puse în mișcare de către forța vântului. Fiecare rotor are un motor/generator cu magnet permanent care generează electricitate. Zborul este gestionat de către calculatoarele de bord care la rândul lor susțin un software de control al zborului.

Ce impact are această invenție?

Expandarea pieței de electricitate eoliană este primul efect. Zmeiele pot produce electricitate în zone care nu sunt eficiente din punct de vedere al costurilor pentru implementarea altor tehnologii. Unele dintre aceste zone sunt apele adânci ale mărilor, malurile cu vânturi puternice, regiunile muntoase și insulele.

Energia eoliană este un subiect de interes la nivel mondial și o metodă de crea un mediu sustenabil și de a micșora poluarea. Efectele se întind pe multe planuri, inclusiv economic și social, ducând la minimizarea sărăciei.

Poluarea este o problemă reală. Este o problemă nu doar la nivel de oraș, de regiune sau de țară, ci o problemă manifestată și întâlnită în întreaga lume. @zhs


25 de Ani de la Crearea Programului “Marie Skłodowska-Curie Actions”

MSCA (Marie Skłodowska-Curie Actions) finanțează programe de cercetare și dezvoltare pentru pregătire Doctorală și Post-Doctorală.

10 Sportivi Vegani (Partea I)

Prezentăm în continuare o serie de sportivi care au ales dieta vegană și care se mândresc cu acest lucru

Rompetrol continuă campania de împădurire în judeţul Prahova

Rompetrol, în parteneriat cu Asociaţia EcoAssist, prin Plantăm fapte bune în România, continuă acţiunile de împădurire la nivelul judeţului Prahova.

Loading…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Leave a Reply