Homo Sapiens

Turistul român la munte – opinie/satiră

Ultimele luni au transformat complet viața mondenă a oamenilor. Și mai ales a românilor. Dintr-o dată, toți cei care până anul trecut fremătau chiar și doar la gândul iminentei plecări în vacanță în Grecia, Turcia, Italia, Spania, Croația și chiar Bulgaria au ajuns astăzi să iasă în concediu în România. În România. O adevărată rușine pentru unii.

Turistul român la munte – sarcasm

Ironia apare atunci când ne gândim la faptul că acum douăzeci de ani, în perioada preUE, un procent infim dintre români ieșeau din țară să își petreacă zilele de concediu pe malurile Mării Adriatice sau Mediteraneene. Anul trecut, dacă nu aveam cel puțin un concediu petrecut în afara țării, acel an ar fi fost un an pierdut.

Dar anul acesta s-a întâmplat un lucru straniu. Lumea nu a mai putut să iasă din țară, să își facă acel concediu necesar pentru pozele de profil și pentru conturile de Instagram. În schimb, în lipsă de opțiuni, toți românii au început să descopere România. Au început să descopere faptul că avem și noi o plajă, că avem o Deltă, că avem munți și că avem o Dunăre.

Spiritul aventurier din timpul pandemiei

Partea bună este spiritul Livingstonian al românului privat de concediul lui anual din străinătate, spirit descoperit odată cu această pandemie. Partea proastă este că ajung prin locuri care în anii trecuți erau practic necirculate, locuri care ajung astăzi să fie tranzitate de sute și mii de oameni pe zi. Și sunt o mulțime de tipologii de oameni care calcă pe aceste cărări puțin bătute.

Partea proastă este că toți acei iubitori adevărați de munte, cei care merg în natură pentru a se bucura de liniște, de peisaje, de conexiunea unică pe care pădurea și muntele ți-o oferă, toți aceștia au parte acum de manele, de gălăgie, de acea mulțime de oameni care în continuare trebuie să caute o poză de profil.

Am putea să continuăm la nesfârșit această satiră a românului care nu mai poate să meargă în anuala sa vacanță în străinătate și vă oferim câteva exemple dintre cele menționate mai sus.

Salvamont Argeș

Partea bună este spiritul Livingstonian al Românului privat de concediul lui anual din străinătate, spirit descoperit odată cu această pandemie. @zhs


25 de Ani de la Crearea Programului “Marie Skłodowska-Curie Actions”

MSCA (Marie Skłodowska-Curie Actions) finanțează programe de cercetare și dezvoltare pentru pregătire Doctorală și Post-Doctorală.

10 Sportivi Vegani (Partea I)

Prezentăm în continuare o serie de sportivi care au ales dieta vegană și care se mândresc cu acest lucru

Rompetrol continuă campania de împădurire în judeţul Prahova

Rompetrol, în parteneriat cu Asociaţia EcoAssist, prin Plantăm fapte bune în România, continuă acţiunile de împădurire la nivelul judeţului Prahova.

Loading…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Leave a Reply