Homo Sapiens

Când o să începem să construim orașe sub apă?

Ideea de a trăi sub apă nu este una nouă. Încă din anii 1970 au existat inițiative și proiecte care încercau să demonstreze că viața sub apă este posibilă.

Laborator de cercetare marină

Unul dintre cele mai cunoscute astfel de experimente a fost Laboratorul de Cercetare Marină ”La Chalupa”, creat de Dr Ian Koblick – președintele Fundației Dezvoltarea Resurselor Marine. Prin acest proiect, Ian Koblick a dorit să dezvolte programe avansate de cercetare marină și de educație marină.

Din păcate, din acest proiect a mai rămas astăzi doar Jule’s Undersea Lodge, o încercare relativ timidă de a construi un habitat sub apă. Totuși, în ultimii treizeci de ani au fost cazați în Jule’s Undersea Lodge mai mult de 10.000 turiști.

Atracții turistice subacvatice

Pe lângă aceasta mai există un număr de facilități de cercetare marină, unele dintre ele adevărate habitate sub apă, altele simple submarine menite să exploreze viața marină.

Una dintre cele mai cunoscute atracții este și Restaurantul Subacvatic ITHAA, din Insulele Maldive. Este unul de succes și continuă să atragă numeroși turiști.

Proiectul Water Discus

De asemenea, eforturi în această direcție au fost făcute și de către echipa din Polonia care a imaginat, gândit și prezentat proiectul Water Discus. Cine nu ar vrea să își petreacă vacanța într-un hotel plutitor, cu un design futuristic și care este parțial scufundat în apă? Eu știu că mi-aș dori să încerc.

Este normal să vă gândiți și la pericolele ce pot apărea în situația unei furtuni, a unui uragan sau chiar a unui tsunami. Ei bine, creatorii Water Discus s-au gândit la toate. Water Discus este un concept menit să dureze, al cărui disc aflat sub apă s-ar ridica la nivelul apei imediat ce o problemă ar fi semnalată. De asemenea, hotelul Water Discus este susținut pe piloni montați pe fundul mării.

Water Discus și măsurile de siguranță

O altă măsură de siguranță pe care o oferă Water Discus este capabilitatea fiecărui disc de a se desprinde în caz de scufundare și de a reveni la suprafață, având independent capacitatea de a pluti. Creatorii Water Discus s-au gândit chiar și la persoanele claustrofobe, pentru care au construit spații largi și posibilitatea de a urca în discul superior pentru a te bucura de cerul însorit.

În concluzie, există planuri în direcția colonizării Oceanelor. Există într-adevăr numeroase probleme care trebuie rezolvate, numeroase cercetări care încă trebuie să fie realizate. Dar această cercetare și explorare a oceanelor și a posibilității de a trăi sub apă ar putea să ne transforme pe toți în exploratori și de ce nu, să ajungem niște oameni ai apelor.

Lukashenko este un om obișnuit cu puterea. Se vede în felul în care vorbește cu cei de lângă el, se vede în teama pe care putem să o citim în ochii celor care stau la masă cu el. @zhs


25 de Ani de la Crearea Programului “Marie Skłodowska-Curie Actions”

MSCA (Marie Skłodowska-Curie Actions) finanțează programe de cercetare și dezvoltare pentru pregătire Doctorală și Post-Doctorală.

10 Sportivi Vegani (Partea I)

Prezentăm în continuare o serie de sportivi care au ales dieta vegană și care se mândresc cu acest lucru

Rompetrol continuă campania de împădurire în judeţul Prahova

Rompetrol, în parteneriat cu Asociaţia EcoAssist, prin Plantăm fapte bune în România, continuă acţiunile de împădurire la nivelul judeţului Prahova.

Loading…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Leave a Reply