Homo Sapiens

Vrea Germania să aplice Venitul Universal?

Ideea aplicării unui venit universal a ajuns chiar și în Germania.

Dar cu toate că este una dintre cele mai puternice națiuni, Germania nu și-a pus proprii săi bani la bătaie, ci a apelat la peste 140.000 investitori care să susțină acest demers. Cu toate acestea, studiul este realizat de către Institutul German de Cercetare Economică.

Pentru mai multe informații despre Venitul Universal, citiți articolul nostru: ”Ce înseamnă Venitul Universal?”

O implementare de genul acesta nu este un demers simplu.

Fezabilitatea unui Venit Universal va fi decisă la finalul unui studiu pe durata a trei ani și efectuat pe 120 de persoane. Aceste persoane vor primi lunar o sumă de 1.200 Euro pentru nevoile zilnice, indiferent dacă aceste persoane au alte venituri sau nu. Pentru Germania, suma de 1.200 Euro este undeva la limita subzistenței, astfel că impactul pe care o astfel de valoare l-ar avea asupra unei persoane care are deja un venit, ar trebui să fie destul de mic. Dar pentru a putea să fie evaluat și analizat, era nevoie de comparație. Astfel, evoluția celor 120 de persoane va fi comparata și analizată în raport cu un grup de 1380 de persoane care nu vor primi suma aceasta.

Jürgen Schupp, Project Managerul studiului speră ca toate informațiile pe care le obține pe durata acestor trei ani să ajute la o mai bună înțelegere a impactului și la obținerea unor stâlpi teoretici de susținere a Venitului Universal.

O sa urmărim evoluția acestui studiu și sperăm să obțină rezultatele dorite.

Fezabilitatea unui Venit Universal va fi decisă la finalul unui studiu pe durata a trei ani și efectuat pe 120 de persoane. @zhs


25 de Ani de la Crearea Programului “Marie Skłodowska-Curie Actions”

MSCA (Marie Skłodowska-Curie Actions) finanțează programe de cercetare și dezvoltare pentru pregătire Doctorală și Post-Doctorală.

10 Sportivi Vegani (Partea I)

Prezentăm în continuare o serie de sportivi care au ales dieta vegană și care se mândresc cu acest lucru

Rompetrol continuă campania de împădurire în judeţul Prahova

Rompetrol, în parteneriat cu Asociaţia EcoAssist, prin Plantăm fapte bune în România, continuă acţiunile de împădurire la nivelul judeţului Prahova.

Loading…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Categories: Homo Sapiens, Sec XXI

Tagged as: , ,

Leave a Reply